JavaScript is off. Please enable it to view the full site.

Nederlandse Varenvereniging

Shop Facebook Contact

Kalender

 

Zaterdag 31 juli & Zondag 1 augustus 2021; Open varentuinen 2021.

Eigenlijk was het elke keer toch wel weer een succes, horen we van de mensen die hun tuin openstelde,
alsook van de bezoekers daarvan; De open varentuinen.
Het loopt vaak niet direct storm, maar dat is vaak juist wel mooi, je hebt wat meer aandacht voor de bezoekers 1 op 1 en mensen leren elkaar zo wat beter kennen, precies waarvoor we deze activiteit in het leven riepen!

Op 31 juli en 1 augustus zijn dit jaar de opentuinen. De deelnemende tuinen zijn;

Tuin van Rinus van den Berg

Ik heb een kleine exotische tuin. De voortuin ligt op het zuiden en is droger dan de achtertuin. Ik heb Trachycarpus fortunei, Trachycarpus wagnerianus en Rapidophyllum histrix. Verder een aantal rariteiten als Chusquea breviglumis, (zaailingen na in bloei 2019), Pseudopanax arboreus en Fremontodendron californicum.

De achtertuin heeft meer een jungle-achtig uitstraling met varens, bamboe, boomvarens, gembers, Eucalyptus en bananen naast andere rariteiten. De tuin is op beide dagen te bezoeken tussen 10:00-16:00. De tuin is zeer klein en ik kan niet meer dan 10 mensen tegelijkertijd ontvangen, dus graag vooraf contact met mij opnemen over het tijdstip van je bezoek. Contactgegevens kunt u vinden in de nieuwsbrief.

Tuin van Bart Hendrikx

Ook dit jaar stelt onze voorzitter zijn tuin open:
De tuin is een echte verzamelaarstuin met naast veel varens ook veel andere schaduw-planten, bijzondere en weinig gekweekte bomen en heesters. Voor wat betreft de varens ligt de nadruk op Dryopteris (> 140 soorten en cultivars), Polypodium en bijzondere andere soorten. De aanleg van de tuin is begonnen in 2014. Met het ouder worden van de bomen en de aanplant van nieuwe soorten blijft de tuin in beweging."

De tuin van Bart is op beide dagen te bezoeken tussen 10:00 en 16:00. Graag vooraf een afspraak maken i.v.m. de omvang van de tuin.
Contactgegevens kunt u vinden in de nieuwsbrief.

Tuin van Pieter en Herma Hermens

"In onze tuin groeien een aantal varens en andere planten tussen een hoofdbeplanting van zo'n 500 cultivars van het geslacht Hosta.
Voor ons staat het contact met tuinliefhebbers voorop, onze tuinpassie delen wij graag met anderen. Onze tuin behoort niet tot de grootste, maar er is van alles te zien. Om onze contacten binnen de NVV uit te breiden is de open tuinendag een prima idee.
Graag zien we jullie tussen 10.00 en 16.00 uur, wat zowel op zaterdag als zondag mogelijk is. 
Contactgegevens kunt u vinden in de nieuwsbrief.

Tuin van Remko Beuving

Een kleine (80 m2) tuin die een ware subtropisch uitziende jungle huisvest, gevuld met rariteiten op het gebied van varens, bananen, palmen en Araliaceae. Een kleine vijver met een raam huisvest bijzondere vissen en het geheel geeft een Burgers Bush effect!

Van de varens ligt de specialiteit op Woodwardia, Pyrrosia en Adiantum, samen met vele andere soorten die o.a. epyfitisch en lithofytisch groeiende soorten.
De tuin van Remko is alleen op zaterdag te bezoeken. Ook hier is het maken van een afspraak nodig.
Contactgegevens kunt u vinden in de nieuwsbrief.

Tuin van Peter Meegdes

Ook de tuin van Peter is alleen op zaterdag te bezoeken.

Het is een vrij kleine voor en achtertuin met een haag van groenblijvende heesters. De tuin bevat ook bladverliezende bomen en struiken vooral soorten krentebomen en lijsterbes-bomen. Naast verschillende soorten varens zijn er bodembedekkende planten aanwezig. In de achtertuin is er een verhoogd gedeelte met rotsen, stenen. Contactgegevens kunt u vinden in de nieuwsbrief.

     Ook hier is aanmelden dus verplicht, het is niet de bedoeling dat u zomaar onaangekondigd op bezoek gaat!

Nederlandse Varenvereniging